info@dresraozbasli.com
4. HAFTA

İlk 3 haftada; rahiminiz bebeğinizin yerleşebilmesi için kendini hazırlarken bu esnada döllenen yumurtanız da fallop tüpleri içerisinde ilerleyerek rahiminize ulaşmaya çalışır. Üstelik siz bu durumdan haberdar olmayabilirsiniz henüz adetiniz bile gecikmemiştir. Döllenmeden yaklaşık 4 gün sonra yumurtanız 200 hücreli bir top halindeyken rahminize ulaşmış olur. Dördüncü  haftadan onuncu haftaya kadar embryo adını alan bebeğiniz rahim içerisinde kendine uygun yeri bulunca oraya yerleşir. Bu yerleşme bazen sizde az miktarda kanamaya sebep olabilir  ve bu normal bir durumdur. Ancak normalden daha fazla kanama ve ağrınız olması halinde hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.

Dördüncü haftada adetinizin gecikmesiyle birlikte gebe olduğunuzu öğrenmiş olabilirsiniz. Bu haftada henüz gebelikle ilgili bulantı gibi bulgularınız başlamamış olabilir  telaş etmeyin bazen daha ileri dönemlerde başlayabilirler. Şu anda bebeğinizi haşhaş tohumundan daha küçük bir boyuttadır yani mikroskobiktir. Bu yüzden ultrasonda henüz göremeyebilirsiniz. Ancak bebeğinizin tüm organları gelişmeye hatta bazıları işlev görmeye başlamıştır ve bu yüzden bebeğiniz bu dönemde çok hassastır. İlk işiniz gebeliğinizin teyidi için doktorunuzu aramaktır. Daha sonra doktorunuzun belirteceği tarihte ultrason ile gebeliğin teyidi için kontrolünüze gitmeniz gerekmektedir.

5. haftadan itibaren bebeğiniz hızla büyümeğe başlar. Bu sürede göğüslerde hassasiyet, şişkinlik, yorgunluk, uykuya eğilim, koku hassasiyeti gibi gebeliğe bağlı bazı rahatsızlıklar hissedebilirsiniz. Bebeğinizin burnu, ağzı, kulakları şekillenmeye başlamıştır. Bununla birlikte bulantılar ve ara ara leke şeklinde hafif kanama şikayetiniz olabilir. 7. haftada halen küçük bir kuyruğa benzer görüntüyle birlikte bebeğiniz

Copyright @ 2019. Dr. Esra Özbaşlı.
Bu sitede yer alan içerik bilgi amaçlıdır. Doğrudan doktor tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Developed by Fikir Kahvesi