info@dresraozbasli.com
29. HAFTA

Bebeğiniz buı haftada yaklaşık 1-1.4kg civarında olup boyu 39-41cm arasındadır. Bebeğinizin kasları, akciğerleri ve kafası büyümeye devam etmekte. Gelişen beynini güçlendirmek adına protein, C vitamini, demir ve folik asitten zengin gıdalarla beslenmeyi ihmal etmeyin. Doktorunuzla ek takviyeye ihtiyaç olup olmadığını teyit edebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin ve sizin hızla artan kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak adına süt ürünleri gibi kalsiyumdan zengin gıdaları da tüketmeyi unutmayın.

Bu haftalarda bebeğiniz özellikle uykusunda gülümsemeye başlayabilir. Bazı dönemlerde bebeğinizin ritmik  bir şekilde sizi tekmelediğini zannedebilirsiniz ki bu çoğunlukla bebeğinizin hıçkırıklarına bağlı bir vurma olacaktır. Bu haftalarda bebeğiniz çok aktif olmakla birlikte artık büyüdüğü ve hareket alanı kısıtlanmış olacağı için bunları daha çok dürtme veya dalgalanma hareketleri gibi hissedebilirsiniz. Günde iki kez bebeğinizin tekmelerini sayarak onun içeride keyfinin yerinde olup olmadığını takip edebilirsiniz. Gün içerisinde oturarak  veya sol yanınıza dönük şekilde uzanarak bebek hareketlerini sayabilirsiniz. Hissettiğiniz tüm hareketleri sayın. 1 saat içerisinde 10 tane hareket olmaması halinde bebeğiniz uyuyor olabilir, birşeyler yiyip sol yanınıza dönük uzanın ve yarım saat daha bekleyin hala oynamaz veya az oynar ise doktorunuza bilgi verin.

Bu haftalarda kabızlık şikayetiniz devam edebilir. Bunu ve hemoroid riskini azaltmak adına bol sıvı ve lifli gıda tüketin. Bu haftalarda migren ataklarınız tetiklenebilir. O dönemlerde sessiz, karanlık bir ortamda dinlenemeye çalışın. Ağrınız için parasetamol grubu ilaçları kullanabilmek adına doktorunuza danışın.

Copyright @ 2019. Dr. Esra Özbaşlı.
Bu sitede yer alan içerik bilgi amaçlıdır. Doğrudan doktor tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Developed by Fikir Kahvesi